Flere nyheder

 • Nicolai Holmboe – Ny rejseleder tilknyttet

  10-06-2015

  Fra foråret 2015 har vi fået Nicolaj Holmboe med i staben af kompetente rejseledere på vores rejser til Berlin. Nicolaj Holmboe er lige så passioneret for byen, som vi er. Han har igennem de sidste 40 år kommet meget i Berlin og har nu bosat sig derned for en periode. Han kan tilbyde grupperne en traditionel byrundtur, byrundture på cykel eller med løbeskoene på.
  Nicolaj Holmboe er uddannet lærer og har i den forbindelse selv arrangeret lejrskoler og guidet unge mennesker rundt i Berlin i mere end ti år.

  Søger I som gruppe noget til en anderledes aften, kan Nicolaj også tilbyde en musikalsk aften med sin personlige fortælling - krydret med sange - om Berlin.
  Vi glæder os over samarbejdet med Nicolaj Holmboe, som vil kunne gavne vores gæster til at få en endnu bedre oplevelse i Berlin.

  En, af de ture han tilbyder for skoleklasser, kan ses her:

  Bernauer Straße

  Muren, flugttunneler og spøgelsesbanegårde
  Med start i Kreuzberg tager vi turen med U-bahn til Bernauerstraße, hvor der er flere dokumenterede flugttunneler. Vi stifter bekendtskab med personlige historier og skæbner – herunder forskellige flugtforsøg. Vi forsøger at skabe billeder af, hvordan en del af en helt almindelig gade blev forvandlet til ”ingenmandsland”. Vi får et indblik i, hvordan en række banegårde i Østberlin blev lukket for passagerer, men hvor der alligevel kørte tog – de såkaldte spøgelsesbanegårde. Vi skal selvfølgelig også se den del af muren, der er bevaret som et mindesmærke.

  Varighed 2 ½ time

  Pris: 150 Euro

  Deltagerantal: En hel klasse – ca. 30 elever.
  Deltagerne skal selv sørge for at have billetter til U-bahn.

  Slutdestination er Nordbahnhof (S)

  Se evt. mere her >>

 • Klaus Wowereit stopper

  29-08-2014

  Fra nytår skal Berlin have ny overborgmester. Klaus Wowereit stopper i politik. Hans person har gennem årene været omstridt. Elsket af mange for hans åbenhed om sin homoseksualitet, byens slogan "Berlin - arm, aber sexy" m.m. men også ganske upopulær pga kaos omkring BER - den nye lufthavn i byen.

 • S-togs byggepladser

  21-08-2014

  Den gode nyhed for alle rejsende (og alle andre i Berlin) er, at S-togene nu atter kører mellem Ostbahnhof og Friedrichstrasse.
  Den dårlige er, at kaos'et på bl.a. Nord-Syd linierne nu begynder.

  Se her, hvordan arbejdet forløber:
  http://www.berliner-zeitung.de/verkehr/sperrungen-im-berliner-nahverkehr-die-naechste-s-bahn-baustelle-kommt,10809298,28175498.html

 • OL 2024 - i Berlin?

  20-08-2014

  I Berlin diskuteres heftigt i denne tid, om Berlin skal søge om værtsskabet for de Olympiske Lege i 2024. Mere end halvdelen af de adspurgte i en meningsmåling er imod - primært pga. byens elendige økonomi. Men ved Tempelhofer Ufer planlægger man et sports- og rekreationsområde, som opvarming til ansøgningen.

  Læs mere her: http://www.berliner-zeitung.de/berlin/olympia-bewerbung-berlins-olympische-spiele-auf-dem-tempelhofer-feld,10809148,28177252.html

 • Berlin innovation

  05-12-2013

  Berlinspecialisten arbejder tæt sammen med nogle unge danskere i byen, som giver vore grupper mulighed for at træffe unge, innovative mennesker, der har startet egen virksomhed i Berlin. Derudover laver de guideture, der kommer langt ind bag facaden i byen.