Seværdigheder i Charlottenburg

Zoologischer Garten

Tysklands ældste zoologiske have ligger på Hardenbergplatz 8 i bydelen Charlottenburg. Haven er oprindeligt anlagt i 1844 og med sine næsten 14000 dyr fordelt på 1400 arter er den zoologiske have en stor oplevelse for besøgende. Haven rummer blandt andet et tre etagers akvarium fra 1913, som huser både fisk og reptiler. Nyd stemninger under de høje træer på de hyggelige stier mellem skønne bygninger og smedejernsgitre.

Gedächtniskirche

Kirken ligger på Kurfürstendamm i bydelen Charlottenburg. Den oprindelige Gedächtniskirsche er fra 1895, som blev bygget for at ære kejser Wilhelm I og er tegnet af Franz Schwechten. Kirke var stor med sine seks tårner og talrige udsmykninger. Kirke blev voldsomt bombarderet under 2. Verdens Krig og den 63 meter høje tårnruin står i dag til minde om krigens tab og forfærdeligheder. I årene 1959-1961 blev den nye kirke bygget. Denne er tegnet af Egon Eiermann. Den nye kirke står i stærk kontrast til den gamle ruin, og med sine blå glaspaneler pryder den gadebilledet på Kurfürstendamm. Indvendig rammer roen og stemning præges af de blå paneler og glasmosaikkerne. I daglig tale bliver kirken omtalt som pudderdåsen og læbestiften.

Olympiastadion

Olympiastadion er bygget i 1936 og ligger i bydelen Charlottenburg. Stadionet er bygget under Hitlers styre og skulle imponere verden og signalere styrke og storhed. Det gør stadionet med sin enorme søjler og hvide sandstens facade. Den runde form leder tanker hen på romerske amfiteatre, så tankerne om storhed har været centralt for arkikten Werner March. Olypiastadion er bygget, da Tyskland skulle være vært for de Olympiske Lege og det er senere blevet benyttet i forbindelse med afvikling af VM i fodbold i 2006. Olympiastadion kan rumme 74228 tilskuere, og benyttes til dagligt til afvikling af hjemmeholdet Hertha BSC’s fodboldkampe. Det er muligt, ved bestilling, at komme bag kulisserne og få en rundvisning.

Schloss Charlottenburg

Fjernt fra den hektiske og støjende gademiljø på Kurfürstendamm ligger Schloss Charlottenburg. Vi er helt i den nordvestligste ende af bydelen Charlottenburg. Slottet er bygget i 1699 og er opkaldt efter Friedrich 1.s dronning, Sophie Charlotte. Sophie Charlotte har lagt navn til hele kvarter og heraf kommer navnet Charlottenburg. Schloss Charlottenburg skulle bruges som sommerresidens, og med sin store barokhave bag slottet er rammerne for en sommerlig oplevelse skabt. Haven er blev rekonstrueret efter oprindelige tegninger i 1950’erne, da 2. Verdens Krigs ødelæggelser var altoverskyggende. Man kan nemt tilbringe en hel eftermiddag på at spadsere i barokhaven og nyde den vildtvoksende natur.