Neukölln - lokalt og orientalt

Bydelen med 300.000 indbyggere ligger syd for Mitte og Kreuzberg i Berlin. Bydelen er opkaldt efter Cölln, som var den ene halvdel af den oprindelige tvilling-by Berlin.

Siden 1920’erne har Neukölln har været sin egen bydel i storbyen Berlin og er med tiden vokset sammen af småbyerne som Britz, Buckow, Rudow, der den dag i dag lægger navn til småområder i byen. Neukölln har ikke noget fantastisk omdømme, den bydelen har rygte som en lidt rå bydel efter en række TV udsendelser.

Hygge mod nord

Den hyggeligste del af Neukölln finder man mod nord langs Landwehrkanal. Neukölln grænser op til Kreuzberg og grænseområdet er kendt som Kreuzkölln. Her er talrige små barer, restauranter, gallerier og småbutikker i gaderne til højre og venstre for hovedstrøget Kottbusser Dam. U-bahn station Schönleinstrasse ligger midt i det hele, så har du mod på at gå på opdagelse i bydelen, bør du udstyre dig med vandreskoene. På Admiralsbrücke samles de unge og hippe og drikker øl, spiser pizza, spiller guitar og snakker på alle lune sommeraftener.

Lokalt Istanbul

Neukölln er desuden kendt for sine høje koncentration af tyrkiske indbyggere og bydelen har mange ligheder med Istanbul, da små restauranter, fastfood butikker med kebab, halalslagtere, grønthandlere, blandet elektronik og reservedele til vandpiber pryder gadebilledet. Der er 140.000 tyrkere i Berlin og tyrkerne har tradition for at dytte i hornet og køre i optog gennem gaderne, når der er bryllup, så dette kan opleves næsten hver weekend.

Fremtidens bydel?

Tager du helt syd på i Neukölln finder du den skønne park Britzer-park, som blev åbnet i forbindelse med en haveudstilling i 1985. Der er ikke de store attraktioner at finde i Neukölln, men mange gætter på, at Neukölln med sin charmerende, rå storbyblanding blanding af proto-berlinere, indvandrere og lidt flippede typer vil tiltrække mange nye tilflyttere. Især i Kreuzkölln-området.