Charlottenburg & Wilmersdorf - verden mødes

Charlottenburg var indtil murens fald Vestberlins bankende hjerte med centrum i Kurfürstendamm. I dag er Kurfürstendamm en af Berlins førende shopping gader og er ikke påvirket af, at shopping gaderne i Mitte også trækker folk til. Charlottenburg betegnes som konservativ, men tolerant. Verdensfjern, men åben. Her er store, velholdte ejendomme i jugendstil, restauranter, cafeer og et væld af shopping muligheder. Nyd en indholdsrig grupperejse til Berlin i denne bankende bydel.

Berlins svar på Champs-Élysées

Kurfürstendamm’s nordlige del er Berlins svar på Champs-Élysées, som med sine 3,5 km lange shopping allé rummer navne fra internationale modehuse som Prada, Versace og Gucci. Jo tættere man nærmer sig området i den østlige del omkring Gedächtniskirche desto mere discountagtige bliver forretningerne. Her præger gadehandlere, musikanter og tricks- og lommetyve. Den nordlige del tilbyder også en række indbydende museer. Kurfürstendamm er et fotografisk samlingssted med både Galerie Camera Work, C/O Berlin, Museum für Fotografie.

Minde om krigens rædsler

Mange kender Charlottenburg fra før murens fald, hvor den afgjort var Berlins centrum, men i dag har den stadig vigtige seværdigheder, som man bør besøge på sin grupperejse til Berlin. Zoo, Charlottenburg Slottet, Deutsche Oper og Ruinerne af Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche står stadigvæk i centrum som et minde over 2. Verdenskrigs rædsler og bombardementerne af byen.  

Charlottenburg og Wilmersdorf rummer fornemme villakvarterer, store herskabelige lejligheder og er klart borgerskabets område. Før Charlottenburg blev en del af Berlin, var den kendt som Preussiens rigeste by. Lad dig imponere af de utrolige villaer, men også moderne boligkomplekser som Siemensstadt.

Messeområdet Funkturm

Messeområdet Funkturm, som blev indviet i 1926 hører også til Charlottenburg og Wilmersdorf. Tysklands første bilvæddeløbsbane, Avus, blev bygget i 1929. Dennes tribuner kan stadig ses langs motorvejen til Potzdam. Olympia stadion, som oprindeligt er opført i forbindelse med de Olympiske Lege i 1936, blev restaureret op til Fodboldmesterskaberne i 2006.