Treptow-Köpenick - svindlernes samlingssted

Bydelen er Berlins største og med 242.000 indbyggere er den næsten på størrelse med Århus. Bydelen er ligger i den sydøstligste den af Berlin og rummer mange skove og søer, så her er yndigt og fredeligt. Bydelen var før genforeningen en del af Østberlin.

Tysk sommerstemning

Bydelen rummer få seværdigheder med mange af Tysklands historiske personer er fra denne del af Berlin. Det er dog mest svindlere, som har udmærket gennem historien. Treptow, som er den nordligste del af området, huser det sovjetiske mindesmærke og er et yndet sommerudflugtsmål på grund af Zenner Biergarten.

Fallitramt forlystelsespark tiltrækker opmærksomhed

Det fallitramte Kulturpark Berlin eller Spreepark, som det blev dømt efter murens fald, tiltrækker fotografer og turister i kraft af sine mange rustne og forfaldne forlystelser. Indehaveren Nobert Witte stjal, efter at forlystelsesparken gik konkurs, en del af forlystelser og sendte dem til Peru, hvor han åbnede Lunapark i Lima. Dette var under dække af, at forlystelser skulle repareres. Nobert Witte fik senere en fængselstraf, da han blev afsløret i at smugle knap 200 tons kokain ind i Tyskland i forlystelsen: ”Det flyvende tæppe”. Spreepark ligger på Wasserweg og det er muligt at få en rundvisning på stedet.  

Det ligger til familien

Wittes bedstefar, Otto Witte, var også kendt for at skubbe grænserne for lovgivningen. Da Albanien i 1913 skulle trone deres nye konge, iklædte Otto Witte sig fyrstelige klæder og drog til Albanien. Her udgav han sig for at være tronfølgeren og regerede Albanien i hele 5 dage, inden den sande tronfølger, Prins Halim Eddin fik nyheden om troningen. Otto Witte døde i 1958 og på hans gravsten i Hamburg står der: ”Tidl. Konge af Albanien”.

Middelalderlig kringlede oaser

Ligesom mange af de andre 95 småbyer, som udgør stor-Berlin, har Köpenick sin egen identitet. Med udgangspunkt i middelalderlig by struktur med små kringlede gader ligger Schloss Köpenick ned mod søen og rummer i dag et kunsthåndværksmuseum. Den lille slotscafe har en skønt udsigt over slotshaven og søen. Gå en tur forbi rådhuset, hvor statue af Kaptajnen fra Köpernick står, og se banditten som i 1920’erne fik arresteret borgmesteren og stjal byens kassebeholdning.

Smagfulde lækkerier

Bydelen er ideel at drysse rundt og byder på mange restaurationer og cafeer med kager og lækkerier. Gå ikke glip af Chocolaterie Catherine som ligger i Grünstrasse 17. Her kan dine smagsløg nyde et stykke af paradis i form af himmelsk chokolade.

Friluftsliv og oplevelser

Bydelen lever op om sommeren, hvor både friluftsteater med historiske opførelser af bydelens hændelser og større friluftkoncerter finder sted. Bydelen rummer et stykke af det oversete Berlin. En forholdsvis ny bydel, hvor der er lige så mange kanaler som veje. Lej en båd og oplev det hele fra vandsiden. Nogle omtaler denne del som det ny Venedig.