Reinickendorf - parcelhuse i roligt miljø

I Berlins nordvestligste del ligger Reinickendorf, som den første bydel, danskere ankommer til. Kender man ingen i Reinickendorf, forlader man den som regel uden at bemærke, hvor man har været. Ankommer man med fly til Tegel passager man henover bydelen og endeligt, hvis man benytter motorvejen fra Hamburg eller Rostock kører man under bydelen. Alt i alt en bydel man enten kører igennem, under eller flyver over.

Reinickendorf huser 250.000 indbyggere og det er her Berlins middelklasse holder til i parcelhuskvarterer. Bydelen er tryg og god. Almindelig og skal man opleve noget, er det Berlins øvrige bydele, som trækker opmærksomheden. Reinickendorf kunne meget vel sammenlignes med en almindelig danske provinsby på en lidt større skala.

Få, men fine seværdigheder

Seværdighederne området er ikke store - mest noget med gamle landsbykirker og rådhuse. Man skal være indfødt for at kende nogle af de berømtheder, der kommer fra bydelen. Bydelen huser et buddhistisk hus, som er bygget af en tysk læge, som i 1924 på en rejse til nuværende Sri Lanka konverterede til Buddhismen. I dag er huset beboet af munke.

Livet i naturen og på landet

Ellers er Reinickendorf landligt med grønne områder og søer. Om sommeren er der mulighed for at nyde solen på stranden ved Lübars eller Strandbad Tegeler See. Det landlige liv kan opleves på familiegården Familienfarm Lübars. Her emmer stemningen af god mad, øl i solen og klappedyr til ungerne. Humboldt Museum på Tegel Slottet udstiller mange skulpturer blandt andet en af danske Bertel Thorvaldsen.