Lichtenberg - STASI hovedkvarteret

Øst for Prenzlauer Berg ligger Lichtenberg, som er langstrakt og huser 260.000 indbyggere. Bydelen omfatter mindre områder som fx Wartenberg i Nord og Karlshorst i syd, hvor russerne og STASI havde deres hovedkvarter. Man er ikke i tvivl Lichtenberg er tidligere Østberlin.

Oplev STASI

Seværdighederne i bydelen er det tysk-russiske museum i Karlshorst, STASI fængslet i Hohenschönhausen og STASI hovedkvarteret. Naturligvis er den store dyrepark i Friedrichsfelde et besøg værd.

Vietnam i Berlin

Det kan betale sig at besøge bazaren Dong XuanI, da der bor mange vietnamesere i denne del af Lichtenberg. Den store socialistkirkegård Zentralfriedhof Friedrichsfelde signalere fred og ro med mere end 250.000 gravsteder. Har du tid, så kig inden for i bydelsmuseet Museum Lichtenberg im Stadthaus.

Fri af krigens bombardementer

Et hyggeligt område i Licthenberg er Victoriastadt, som er en hyggelig bydel med gamle huse. Nogle betegner det som det klassiske Berlin. Husene der blev kun lidt eller slet ikke beskadiget under 2. verdenskrig. En af bydelens berømte beboer var tegneren Henrich Zille.