Steglitz-Zehlendorf - Berlins Charlottenlund

Steglitz-Zehlendorf er indbefattet af penge….mange penge….ubegribeligt mange penge. Kvarteret er sammenligneligt med Charlottenlund. Foruden de talrige pragtvillaer, de pæne og ordentlige gade og de gode shoppingmuligheder, rummer Steglitz-Zehlendorf Grünewald og gode badesteder ud til Wannsee. Bydelen har sin oprindelse i 2001 og Zehlendorf er delen, som emme af lys og luft, samt det grønne, mens Steglitz er delen, hvor størstedelen af indbyggerne huses.

Lækre badesøer

Badetøjet og vandreskoene skal findes frem, da denne bydel hovedsageligt byder på seværdigheder, som kræver den ene eller begge ovennævnte elementer. Der findes flere søer i området, Schlachtensee, Krumme Lanke og den største om mest besøgte Wannsee. Sidstnævnte ligger tæt ved Potsdam og danner den syd vestligste grænse af Berlin.

Påfugle og øl

I skoven omkring Wannsee finder du påfugleøen, Max Liebermanns Villa og du kan i sommersolen nyde en kold øl hos Blockhaus Nikolskoe. Bydelen byder på en del kvalificerede museer og naturskønne oplevelser. Her bør man blandt andet til at nyde den botaniske have, Museet for asiatisk kunst, og jagtslottet Grünewald med de mange skønne malerier.

Holocaust i spejlet

Foruden de mange shopping muligheder i Steglitz’s store handelsgade Schlosstrasse, så byder bydelen på et holocaust monument til minde om de myrdede jøder. Spejlvæggen kan du finde på Herman-Ehlers-Platz.

Historisk fremmelig bydel

Bydelen har historist set været fremmelig og kan blandt andet prale af verdens første elektriske Strassenbahn, som blev konstrueret af Werner von Siemens tilbage i 1881. Herudover anlagte bydelen Preussens første asfalterede landevej 1792.