Schöneberg og Tempelhof - besøgt af berømtheder

John F. Kennedy, der proklamerede ”Ich bin ein Berliner!” fra balkonen på Schönebergs rådhus, som er et besøg værd. Marlene Dietrich, Helmut Newton og Albert Einstein har også besøgt bydelen. Ellers er Schöneberg kendt for sine smukke, gamle bygninger, herskabelige lejligheder og grønne pladser.

Homoseksualitetens hjemsted

Schöneberg er for mange lig med bøssemiljøet omkring Nollendorfplatz, Motz- og Fuggerstraße. På Nollendorfplatz er informationscentret Mann-O-Meter og Bruno's, der henvender sig til bøsser og lesbiske.

Stort shopping Magasin

Schöneberg strækker sig sydover og er forenet med Tempelhof. Den nordligste del når grænser op til KaDeWe ved Wittenbergplatz og Tauentzienstrasse, som er Berlins svar på Harrods stormagasinet i London.

Marked to gange om ugen

I bydelen finder du, på Winterfeldtplatz, Berlins største frugt og grønt marked, som rummer mere end 250 stande på onsdage og lørdage. Boghandlere og antikvariater omkredser pladsen og der er desuden talrige barer og restauranter omkring Winterfeldtplatz.

Synlige jødelove

I området Bayrisches Viertel, er gaderne er opkaldt efter bayeriske byer og helt særligt for området er de små skilte med uhyrligheder fra 1930'ernes jødelove.

Historiens lufthavn

Tempelhof bydelen er lagt sammen med Schöneberg og er især kendt for Tempelhof Lufthavn, hvor de allieredes luftbro landede. Foran lufthavnen står et stort monument for luftbroen. I dag er lufthavnen lukket og arealerne omdannet til fristed for Berlinerne.