Nicolaj Holmboe

“ICH HAB’ NOCH EINEN KOFFER IN BERLIN”

Mit kendskab til Berlin går tilbage til 1971, hvor jeg besøgte min familie i byen for første gang. Jeg har derfor en ret personlig tilgang i mine fortællinger og guidede ture. Samtidig sætter jeg en ære i at fortælle levende, nærværende og engageret for både børn, unge og voksne. Jeg havde været i Berlin langt over hundrede gange, inden jeg i 2014 valgte at gøre Berlin til et af mine arbejdssteder. Jeg har således altid en kuffert pakket og klar, enten i Berlin eller et andet sted, for jeg vil altid vende tilbage til byen.

LEJRSKOLER/STUDIETURE/FIRMATURE

Hvis I har brug for en lokal – dansktalende – guide, kan jeg tilbyde ture med forskelligt indhold og varighed. Jeg kan også give lærerne en turbodag, hvor I kommer ned på en forberedelsestur, og jeg viser jer rundt og kommer med forskellige input. Jeg kan også komme til Danmark og holde oplæg for lærere eller elever, inden I skal af sted.

BERNAUERSTRAßE

Muren, flugttunneler og spøgelsesbanegårde
Vi mødes ved U-Bahnhof Bernauerstraße!
Turen følger Muren og den gamle grænse i Bernauer Straße, hvor der er flere dokumenterede flugttunneler. I stifter bekendtskab med personlige historie og skæbner – herunder forskellige flugtforsøg.
Jeg forsøger at skabe billeder af, hvordan en helt almindelig gade blev forvandlet til “ingenmandsland”. I får et indblik, hvordan en række banegårde i Østberlin blev lukket for passagerer, men hvor der alligevel kørte tog – de såkaldte spøgelsesbanegårde. Vi skal selvfølgelig også se den del af Muren, der er bevaret som mindesmærke.
Som alternativ kan turen – mod et tillæg – starte med indledende fortællinger på Moritzplatz i Kreuzberg. Herfra tager vi U-bahn – gennem de tidligere spøgelsesbanegårde – til Bernauerstraße.

Varighed 2 – 2 ½ time
Deltagerantal: Op til 40 personer
Deltagerne skal selv sørge for at have billetter til U-bahn, hvis turen starter på Moritzplatz.
Slutdestination er Nordbahnhof.

LIGE PÅ GRÆNSEN

På tur i og omkring “Ingenmandsland”!
En længere byvandring (4-7 kilometer) med start ved Check Point Charlie. Her sætter vi rammen for fortællingen, som tager udgangspunkt i tiden fra 1920’erne over Anden Verdenskrig, Den Kolde Krig og Berlin/Tyskland i nutiden. Vi går bogstavelig talt lige på grænsen og kommer forbi udvalgte seværdigheder – som fx: Checkpoint Charlie, Topographie des Terrors, Potsdamer Platz, “Førerbunkeren”, Det jødiske mindesmærke, Tiergarten, Brandenburger Tor, Bundestag, Reichtagufer, Tränenpalast, Friedrichstraße, Unter den Linden, Bebelplatz, Slottet, Berliner Dom og Gendarmen Markt.

Varighed 2 ½ – 3 timer
Deltagerantal: Efter aftale.

FOREDRAG: BERLIN I ORD OG TONER

Foredraget er henvendt til alle, der har interesse  eller er nysgerrige i forhold til Berlin. Med udgangspunkt i en række sange på tysk om Berlin fra 1910’erne til 1980’erne vil jeg fortælle min personlige historie på dansk om Berlin, som jeg har oplevet byen gennem omkring 45 år. et medrivende, swingende og stærkt prsonligt foredrag.

PLEASURE

Er I en gruppe, der skal til Berlin nogle dage og gerne vil have nogle særlige oplevelser, tilbyder jeg også at guide private grupper. Vi aftaler på forhånd, hvad I har lyst til, og så sammensætter jeg et program for jer.

Følg mine aktiviteter på Facebook – klik her