Mitte - essensen af Berlin

Mitte er stateligt og essensen af Berlin. Med sit store areal, som er fyldt med bevarede historiske mindesmærker og arkitektur, rummer bydelen nogle af Berlins vigtigste seværdigheder langs Unter den Linden og op mod Alexanderplatz, hvor den ene seværdighed nærmest afløser den anden.

På en grupperejse til Berlin bør man selvfølgelig opleve bydelens største seværdigheder; Brandenburger Tor, Museumsinsel og Ferhsehturm. Her til kan nævnes talrige bygningsværker, parker og internationalt berømmede museer som Statsbibliothek zu Berlin, Bebelplatz, Neue Wache og Verdensuret.

Brandenburger Tor

En stor del af disse seværdigheder er placeret i det, der var det tidligere Østberlin, da grænsen til Mitte går langs den gamle toldmur med Brandenburger Tor som den vestlige port til byen. Mitte er den gamle hovedstad i DDR og derfor ligger her mange regeringsbygninger og regentbygninger. Det emmer af stort anlagte gader, verdenskunst og lys.

Vejen til Gendamenmarkt

Benyt de brede fortovene med lindetræerne og følg alléen fra 1647 godt 1,5 km fra Schlossplatz i øst mod Brandenburger Tor i vest. Lad de rejsende på grupperejsen følge sidegaderne omkring Charlottenstrasse ind til Gendamenmarkt, som lå i ruiner efter 1945. Store dele af bydelen blev i forbindelse med Berlins 750 års fødselsdag i 1987 renovereret og renoveringen er fortsat efter genforeningen med DDR.

Det store indkøbsstrøg, Friedrichstrasse, viser med al tydelighed, at finanserne igen er kommet til Berlin. På Friedrichstrasse ligger mondæne bygninger og eksklusive forretninger på begge sider af gaden. Her kan blandt andet nævnes Galeries Lafayette og Quartier 206.

Museumskompleks i Verdensklasse

Uden sidestykke er Museumsinsel et museumskompleks i verdensklasse, når restaureringen af øens fem store museer er gennemført. Arkæologi og kunst af ældre dato kan nydes og her forefindes blandt andet busten af den legendariske og smukke egyptiske dronning Nefertiti, som er mere end 3300 år gammel.

I dag omfatter Mitte også bydelene Wedding og Tiergarten.