Anders Jakobsen

Anders Kirkegaard Jakobsen er din guide i Berlin

Anders har vist byen frem for tusinder af danskere og ved, hvordan han kan give jer en helt særlig oplevelse. Han har stor erfaring i at formidle underholdende og målrettet til både skoleklasser, gymnasieklasser og voksne grupper. Anders er cand. theol. fra Københavns Universitet. Han han har boet fast i Berlin siden 2006, og han har taget den særlige uddannelse på to år for Berlin-guides. Anders er også dansk guide i den tidligere koncentrationslejr KZ Sachsenhausen.
Hvis I har særlige ideer til en tur, er Anders klar til at tilrettelægge en rundvisning for jer. I kan også vælge blandt hans mest populære rundvisninger:

"Highlight-turen"

3-4 timer i bus, hvor man får det store overblik og ser nogle af de store turistattraktioner i Berlin. Velegnet for alle slags grupper, der vil vide mere om Berlins udvikling fra Anden Verdenskrig og frem til i dag. Stop ved blandt andet Brandenburger Tor og ved East Side Gallery, et langt stykke af den gamle Berlinmur.

"Hitler og nationalsocialismen i Berlin"

En heldagstur i bus, der starter inde i Berlins bymidte, hvor fokus er den nationalsocialistiske periode i Tyskland 1933-1945.
Rundgang ved Rigsdagsbygningen, Brandenburger Tor, Det Sovjetiske Krigsmonument og Holocaust-mindesmærket. Efter frokost besøg på Olympiastadion, bygget til Olympiaden i Berlin 1936. Der sluttes af med et besøg i den tidligere nazistiske koncentrationslejr KZ-Sachsenhausen.

"Historisk byvandring gennem Berlin Mitte"

En tur til fods, der starter ved Alexanderplatz og slutter ved Brandenburger Tor. Historien om Berlin fra dens grundlæggelse og frem til i dag.

"Subkulturer, street art  og alternativt liv"

En byvandring gennem Kreuzberg, en af de mest spændende og levende bydele i Berlin, hvor der er masser af eksempler på det alternative liv, som har gjort Berlin til et centrum for subkulturer siden 1960'erne.

"Alt om Berlinmuren"

Berlinmuren var det ultimative symbol for Den Kolde Krig, der medførte opdelingen af ikke alene Berlin i Vestberlin og Østberlin, men opdelingen af stort set hele verden i det kapitalistiske vest og det kommunistiske øst.
En tur hvor Berlinmuren sættes ind i det store perspektiv, men hvor historien om spøgelsesbanegårde, spektakulære flugtforsøg og Berlinmuren som grænseanlæg formidles på en spændende og indlevende måde.

"På sporet af jøderne i Berlin"

Historien om jøderne i Berlin fra middelalder og frem til i dag er utroligt spændende. På denne tur sættes især fokus på jøderne i Berlin før, under og efter nationalsocialismen 1933-1945. Den perfekte tur, hvis man skal besøge Det Jødiske Museum eller KZ-Sachsenhausen. Turen er også en introduktion til det populære område omkring Hackescher Höfe.

Andre turforslag kunne være: "Potsdam, de preussiske kongers sommerresidensby". "Berlin, Hauptstadt der DDR". "Moderne arkitektur i Berlin før og nu".

Orienteringsopgave for skoleklasser: Berlins skjulte rum.

Husk at Anders' ture alle kan sammensættes individuelt, så de passer lige netop til jeres behov og ønsker.

Se også Anders' hjemmeside: andersguideberlin.de